Mi az a Google Plusz 1? (+1)

A Google a Facebook Like sikerét látva elindította  saját +1 “gombját” amellyel a látogatók kifejezhetik tetszésüket egy adott oldallal, tartalommal, személlyel (…) kapcsolatban. Lényegében minél több +1-et kap egy oldal, annál népszerűbb és -az ígéretek szerint – annál relevánsabb találatként fogja megjeleníteni a Google a keresési és tartalmi hálózatán. A gomb használata egyébként mind a természetes, mind a fizetett találatoknál elérhető.

Hogyan használhatom?

Ha meglát egy ilyen képet, azonnal kattinthat, ezzel növeli az adott “+1 népszerűségét” 1-gyel. Ha mégis úgy gondolja, hogy az adott site nem méltó az Ön plus 1-ére, akkor a következő kattintással visszaveheti.

 

Ezekhez a kattintásokhoz mindenképpen be kell lennie jelentkezve a Google fiókjába. Ha épp nincs bejelentkezve, akkor ezt a Google automatikusan kérni fogja.
Egyébként a Google elmondása szerint azonban adatai biztonságban vannak azáltal, hogy az oldalról nem tudják kideríteni ki plusz 1-ezte a szájtot, de Ön a saját Google fiókjában meg tudja tekinteni mit +1-ezett eddig.

Miért jó?

A weboldal tulajdonosok számára ez egy ingyenes marketing üzenet azok számára, akik érdeklődnek egy adott termék, szolgáltatás, hely, vagy információ után.  Emellett minél több +1 jelenik meg weboldalunk mellett, annál népszerűbbnek látnak minket a vásárlók, illetve annál előrébb kerülhetünk a Googleban.

Share

Egy hozzászólás a következő cikkhez: “Mi az a Google Plusz 1? (+1)”

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.