Startolt a 3D mobil!

Eddig a mozikban, némelyek otthon a nappalijukban a televíziójuk, laptopjuk kijelzőjét nézhették 3D változatban, ám a közelmúltban berobbantak a piacra a szemüveg nélküli, 3D élményt biztosító mobiltelefonok.

Igaz, meglehetősen alacsony vízszintes betekintést biztosítanak, ellenben szemüveg nélkül is roppant jó 3D élményt nyújtanak, így nem kell a szemüveget fel-le rakni, 3D-s film nézése közben. Az új generációs 3D-s mobiltelefonos megújult technológiával készülnek, így azok szemüveg nélkül is megtartják a kép élességét, tehát a kijelzőn nem válik homályossá a kép.

Több cég lassan 10 éve végez fejlesztéseket, melyek sorozatosan kudarcot vallottak, ám az elmúlt időszakban több elszánt kutató csoport forradalmi áttörést tapasztalt meg a fejlesztések terén.

A Sharp és a Motorola 3D-s tavaly ősszel mutatta be a csúcstechnológiával gyártott mobiltelefonját. A Nokia úgy véli, hogy a 3D technológiával forradalmasíthatják a mobil iparágat. Összességében megállapíthatjuk, hogy a mobil fejlesztés terén nagy meglepetések érhetnek még bennünket. Képzeljünk el egy beépített DVD olvasóval ellátott, HD felbontású kijelzővel ellátott, térhatású hangot biztosító mobiltelefont! Igen! Nem egy laptopról, hanem a jövő mobiljáról beszélünk!

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.