Itt a Google TV!

Az internet és a televíziózás párosítására napjainkra igencsak megnőtt az igény, ezt pedig a Google elsők között startolva kihasználja, ennek eredménye a Google TV. Mely rendkívül sok újdonsággal van feltankolva: úgy lehet a tévéműsorok között keresni, mint a Google keresőben, csupán beírjuk, mit szeretnénk megnézni, majd megkeresi, és csak egy kattintás és már indulhat is a matiné.

Nyilvánvalóan ennek a projektnek a keretein belül nem saját tévécsatornát indít a Google, hanem egy olyan technológiai megoldást biztosít, mely segítségével a televízió képernyőjén keresztül is elérhetővé teszi internetes szolgáltatásait az amerikai cég. Nagyban megkönnyíti a Google munkáját, hogy több tartalomszolgáltató is felsorakozott mögé. A Rovi, a Sony, Logitech és az Intel is kiveszi a részét a fejlesztésekből, tevékenységükkel hozzájárulnak a keresőmamut sikeréhez.

Tehát összekapcsolják az internetet a televíziós adásokkal. Így lehet internetezni, és filmet nézni. A készüléket pedig mobiltelefonnal, billentyűzettel, wifin és Bluetooth-on keresztül, továbbá hanggal is lehet irányítani. Ami még újdonságnak számít, hogy a Google Translate segítségével feliratot lehet a műsorra tenni, ahol -állításuk szerint- bármilyen nyelv megadható. Várhatóan a Google TV-re kompatibilis csoda masinákat ősztől értékesítik a Best Buy üzleteiben.

A Google Inc. 1998 őszén alakult, neve a „googol” elnevezésből származik, mely egy matematikai fogalom. Mivel többször helyesírási hibával írták le a szót, az elírások eredményeként végül is Google-nek nevezték el a céget. Tizenegy év alatt elérték, hogy az internet legértékesebb márkanevévé váljon a vállalkozásuk, mely a világhálós piac szinte minden területét igyekszik meghódítani – valljuk be, igen nagy sikerrel.

Share

2 hozzászólás a következő cikkhez: “Itt a Google TV!”

  1. Sajtós írta:

    Médiaügynökségi szerepét a Google tudatosan egyre jobban erősíti. Legjobb példa erre a már elérhetővé vált Google TV Ads, amivel egyszerűen és pár perc alatt vásárolhatunk hirdetési felületeket a televíziókban, megcélozva a célcsoportot, árkalkulációt végezhetünk és leadhatjuk a „rendelést”. Ez leginkább csak az Egyesült Államokban működik és használható, de a cég nem titkoltan szeretné kihasználni az internet fejlődését és a televíziós média szerepének csökkenését. Bár most ezt leginkább nagy vállalatok vagy médiaügynökségek használják, képzeljük csak el, hogy ha a televíziók szerepüket elveszítve egyre olcsóbbá teszik a hirdetési felületeiket, már a közepes vállalkozások számára is megfizethető lesz ez a szolgáltatás.

  2. nahát írta:

    google internet? Google gazdaságos kifli?

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.